Bitcoin Cash ledet til en annen gaffel når utviklernes tvist fortsetter

Med litt over tre måneder igjen før den neste planlagte oppgraderingen av Bitcoin Cash (BCH), har nettverkets ABC-utvikler valgt å gå videre med en annen kjededeling ved å implementere skatten.

Hvert halvår implementerer BCH-samfunnet en nettverksoppgradering. Den neste forbedringen som er planlagt i november kommer midt i spenningen mellom Bitcoin Cash’s utvikler-leire for ABC og BCHN.

Det viktigste stridsspørsmålet er diskusjonen om hvilken DAA-algoritme (Difficulty Algorithm Adjustment) som skal tas i bruk i november.

Og nå har ABC bestemt seg for å gaffle BCH-kjeden drøye to uker etter at den digitale valutaen feiret 3-årsjubileet for en tidligere kjededeling som fant sted for tre år siden i august 2017.

BCH-utviklere klarer ikke nå et kompromiss

Den planlagte BCH-gaffelen kommer bare dager etter at ABC-utvikleren, Amaury Séchet, prøvde å komme til et kompromiss om nettverkets kommende oppgraderinger ved å tilfredsstille Bitcoin ABC og BCHN-utviklernes ønsker.

6. august publiserte Séchet en artikkel som foreslo to primære forbedringer av implementeringen av programvaren for full node for Bitcoin Cash.

Den første oppgraderingen ville være å tilpasse nettverkets DAA til aserti3–2d (Asert) -algoritmen foreslått av ledende BCHN-utvikler, Jonathan Toomim. Den andre forbedringen var integreringen av en ny protokoll kalt „Coinbase Rule.“

ABC-utvikleren hevdet at disse forbedringene var avgjørende for å opprettholde et tillatelsesfritt, sensurresistent nettverk. Han la til at alle utviklere måtte ha incentivene sine fullt ut i samsvar med sikkerheten i systemet .

Sechets forslag for å oppnå en avtale om nettverkets novemberoppgraderinger etter et DAA-møte 3. august gikk galt etter at utviklerne var uenige om hvilken protokoll de skulle vedta.

Ifølge en tweet fra BCHD-utvikler, Chris Pacia, blåste det møtet opp med flere mennesker som gikk ut.

Det ser ut til at Séchets forsøk på å oppnå enighet om veien videre for nettverket har mislyktes, og BCH ledes til en annen katastrofal gaffel.

Ethereums Buterin veier inn på konflikten

Mens tvistene mellom utviklere av ABC og BCHN drar videre, har administrerende direktør i Ethrereum veid inn diskusjonen rundt hvilken DAA som skal brukes i BCH-nettverket.

“Jeg forstår ikke at BCH mennesker bryr seg så mye om vanskeligheter med å justere detaljer…. Jeg vil si “bare bruk ethereum”, men ærlig talt er algo din bra som den er…, ” twitret Buterin .

Medlemmer av BCH-samfunnet har også gitt sine forslag til veien videre. 5. august publiserte et konsortium av interessenter et papir på read.cash-bloggen der de uttrykte sin intensjon om å distribuere Asert DAA i november.