Millennials en instellingen duwen de Bitcoin-ruimte vooruit

Bitcoin en cryptocurrency blijven serieuze vooruitgang boeken, en volgens één bron is de reden hiervoor puur omdat mensen meer geïntrigeerd zijn geraakt door wat crypto kan doen.

Bitcoin is overal de keuze van jonge handelaren

De belangstelling wordt vooral gedreven door millennials en institutionele spelers. Millennials zijn al lang een sterk publiek voor crypto om verschillende redenen. Zo zijn veel leden van jongere generaties opgegroeid in financieel onstabiele tijden zoals de Grote Recessie in 2008. Als gevolg daarvan hebben ze een vreselijk wantrouwen ten opzichte van zowel banken als standaard financiële instellingen.

Waar deze bedrijven gecentraliseerd zijn en meer zeggenschap hebben over wie toegang kan krijgen tot specifieke financiële instrumenten, zijn bitcoin en andere vormen van crypto gedecentraliseerd. Met andere woorden, ze worden niet gecontroleerd door een paar mensen die ergens aan de top van een ladder staan, maar door de mensen die ze gebruiken. Ze zijn ontworpen om mensen meer financiële onafhankelijkheid te geven, wat in de eerste plaats lijkt te zijn wat meer millenniums naar crypto trekt.

Matt Luongo, CEO van het proefschrift, stelt dat verschillende crypto-apps steeds populairder worden, simpelweg omdat millennials en jongere handelaren er meer bij betrokken raken. Hij legt uit:

Millennial finance is gebaseerd op het vermogen van nieuwe technologieën om de werking van het geldsysteem fundamenteel en permanent te hervormen, zowel in vorm als in functie. Dit is niet alleen theorie. Het gebeurt nu, en Corona Millionaire leiden de lading. Het succes van platforms als Robinhood, Acorns en Wealth Front toont de potentie van deze beweging en onderstreept de dorst van millennials naar opties buiten de traditionele banken en makelaarshuizen.

Hij stelt verder dat deze bedrijven en anderen zoals zij het begin zijn van iets groots. Hij zegt:

Deze apps zijn slechts het topje van de ijsberg. Hun fundamentele innovatie gaat over de gebruikerservaring. Ze maken uiteindelijk gebruik van dezelfde financiële infrastructuur als oude banken en vermogensbeheerders. Millennial finance heeft meer in petto, en cryptocurrencies zullen de sleutel zijn. In plaats van een betere trein te bouwen om over dezelfde oude rails te rijden, laat crypto ons nieuwe, open, peer-to-peer rails bouwen.

Instellingen hebben veel invloed

De grote schok is nog steeds de aanwezigheid en de activiteit rond institutionele handelaren. Lange tijd werd gedacht dat institutionele handelaren de crypto-markt mijden vanwege de volatiliteit van de activa. Professionele spelers wilden geen risico’s nemen op hun rijkdom, en met crypto zijn de kansen net zo groot dat men gemakkelijk alles van de ene op de andere dag zou kunnen verliezen als dat ze voor het maken van massale winsten zijn. Misschien zelfs hoger.

Tegen het traditionele geloof in hebben institutionele spelers echter bewezen dat ze zware klappen krijgen als het gaat om de groei en uitbreiding van de digitale ruimte. Ze raken betrokken, en ze verplaatsen geld alsof er geen morgen is. De recente $1 miljard aan bitcoin-investeringen die Grayscale heeft gedaan, is daar het bewijs van.